Steden Overijssel Deventer
t/m
Hanzesteden Zwolle en Deventer
Binnenstad van Zwolle op 20 km
Historisch karakter

Steden in Overijssel

Historisch, dynamisch en hip

Camping Heino is de ideale uitvalsbasis om de grote Hanzesteden Zwolle en Deventer te bezoeken. Naast Zwolle en Deventer zijn ook Kampen, Ommen en Hardenberg erg leuk om te bezoeken. In tegenstelling tot de andere steden is Ommen iets kleiner maar wel heel toeristisch. Het is een gemoedelijk, historisch stadje waar vele dagjesmensen langs komen. U vindt er vele winkels, terrassen en daarnaast behoudt de stad haar karakter.

Hanzestad Zwolle

Levendige sfeer in een middeleeuwse binnenstad

Tegenwoordig is de Hanzestad Zwolle een historische en tegelijkertijd hippe stad. De stad ligt aan de IJssel. In de straten van de binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Wandel langs de inspirerende boetieks, goede koffietentjes, boeiende musea en goede restaurants. Op het plein hebben alle restaurants in de zomermaanden hun terrassen uitgezet wat een heel gezellig beeld geeft. Hier kunt u even tot rust komen en iets drinken. In Zwolle kunt u op cultureel en culinair gebied alle kanten op. Ook varen over de grachten van Zwolle is een hele ervaring. Bovendien heeft u keus uit veel verschillende mogelijkheden zoals een rondvaart, suppen door de gracht of een bootje huren. U kunt zelfs een BBQ donut huren. Zo kunt u varen een barbecueën tegelijk.

Goedkoop parkeren in Zwolle? Bekijk het hier

Hanzestad Deventer

Culturele stad aan de IJssel

Hanzestad Deventer staat bekend om haar vele noemenswaardige evenementen zoals de boekenmarkt en het Dickens Festijn. Deventer is een levendige stad met een monumentale sfeer. De omgeving is prachtig, vooral de rivier de IJssel die langs de stad stroomt. Ieder moment van de dag geeft dit een prachtig beeld. Net zoals in vele steden is er een levendig plein waaraan vele restaurants met terrassen zijn gevestigd. In de binnenstad kunt u een prachtige stadwandeling maken door de authentieke middeleeuwse straatjes van Deventer. Kleine tip, sla de Deventer koekwinkel niet over en proef deze beroemde lekkernij.  De stad telt vele historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij , de Lebuinisker, en overal om je heen zie je monumentale panden met bijzondere gevelstenen.

Elementen uit de geschiedenis

Historische kerken. Met als trots boegbeeld de Lebuiniskerk, die je al van verre kunt zien in Deventer. In Zwolle staan er nog overblijfselen van de stadsmuur.

Monumentale panden

Het oudste stenen woonhuis van Nederland (twaalfde eeuw!) staat in Deventer.

Bekende lekkernijen

Deventer koek, Zwolsch spraakwater, truffel met vulling van Blue Curaçao, Deventer roem kaas en nog veel meer! Proef het bij de boetiekjes en vele terrassen.

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds