Boeken
t/m
  • Dagelijks aankomst en vertrek
  • Boeken zonder aanbetaling
  • Afhaalmaaltijden mogelijk

Steden in Overijssel

Steden in Overijssel bezoeken

Camping Heino is de ideale uitvalsbasis om de grote Hanzesteden Zwolle en Deventer te bezoeken. Naast Zwolle en Deventer zijn ook Kampen, Ommen en Hardenberg erg leuk om te bezoeken. In tegenstelling tot de andere steden is Ommen iets kleiner maar wel heel toeristisch. Het is een gemoedelijk, historisch stadje waar vele dagjesmensen langs komen. U vindt er vele winkels, terrassen en daarnaast behoudt de stad haar karakter.

Hanzestad Zwolle

Tegenwoordig is de Hanzestad Zwolle een historische en tegelijkertijd hippe stad. De stad ligt aan de IJssel. In de straten van de binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Wandel langs de inspirerende boetieks, goede koffietentjes, boeiende musea en goede restaurants. Op het plein hebben alle restaurants in de zomermaanden hun terrassen uitgezet wat een heel gezellig beeld geeft. Hier kunt u even tot rust komen en iets drinken. In Zwolle kunt u op cultureel en culinair gebied alle kanten op. Ook varen over de grachten van Zwolle is een hele ervaring. Bovendien heeft u keus uit veel verschillende mogelijkheden zoals een rondvaart, suppen door de gracht of een bootje huren. U kunt zelfs een BBQ donut huren. Zo kunt u varen een barbecueën tegelijk.

Hanzestad Deventer

Hanzestad Deventer staat bekend om haar vele noemenswaardige evenementen zoals de boekenmarkt en het Dickens Festijn. Deventer is een levendige stad met een monumentale sfeer. De omgeving is prachtig, vooral de rivier de IJssel die langs de stad stroomt. Ieder moment van de dag geeft dit een prachtig beeld. Net zoals in vele steden is er een levendig plein waaraan vele restaurants met terrassen zijn gevestigd. In de binnenstad kunt u een prachtige stadwandeling maken door de authentieke middeleeuwse straatjes van Deventer. Kleine tip, sla de Deventer koekwinkel niet over en proef deze beroemde lekkernij.  De stad telt vele historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij , de Lebuinisker, en overal om je heen zie je monumentale panden met bijzondere gevelstenen.

Alles wat je ziet op de website over de camping heino is ook werkelijk zo, vriendelijk, behulpzaam, beleefd , super schoon, leuk amimatie team, goed onderhouden - Teunissen van Manen - Gezin met oudere kinderen