Boeken
t/m

Speeltoestellen

Speeltoestellen je ziet ze in alle soorten en maten

Populaire speeltoestellen zijn vaak groot!

De speeltoestellen van tegenwoordig zijn vaak groot en kleurig. Op de camping staat op (bijna) ieder veld een speeltoestel. Op het ene veld een groot speeltoestel en op een ander veld een kleiner. Een jaar of vijftien geleden waren de speeltoestellen vaak van hout. Duurzaam en stevig. Maar zo als alles in de maatschappij veranderd, zo veranderen ook de speeltoestellen.

Waar spelen kinderen het liefst mee

Kinderen vinden het wel leuk als ze een imposant speeltoestellen zien. Hoe groter de speeltoestellen hoe mooier. Hoog klimmen en klauteren dat maakt het spannend. De uitdaging aangaan. En als je dan bovenin het speeltoestel zit even naar mama of papa roepen, hoe leuk is dat. Die schrikken dan vervolgens of zijn trots dat hun kind zo hoog durft te klimmen. Dan zit er vaak bovenin een glijbaan om zo naar beneden te glijden, of een glij stang. Beetpakken en je bent zo beneden. En dan weer opnieuw beginnen onderaan het speeltoestel. Uren kun je zo bezig zijn. Zeker als kinderen samen spelen is het erg leuk. Ze stimuleren elkaar.

Speeltoestellen moeten aan veel eisen voldoen

De speeltoestellen neerzetten is niet zo’n probleem. Het moet wel aan eisen voldoen. Je kunt niet zomaar zelf iets neerzetten. Speeltoestellen worden gekeurd en krijgen een stempel als het goed is. Als er een ongelukje gebeurd met een kind ben je niet aansprakelijk voor de gevolgen. Meestal is het niet ernstig, maar sporadisch dat het toch  mis gaat bij een speeltoestel dan is het goed als je op de keuring van je speeltoestellen kan terug vallen. Voor jezelf als voor de verzekering en naar de andere partij is dit wenselijk.