Boeken
t/m

Rustpunten

Tegenwoordig komen er steeds meer rustpunten waar je heerlijk kan bijkomen en genieten van de natuur

 

Rustpunten, er zijn er steeds meer in de recreatie gebieden. In de provincies waar voldoende recreatie is verschijnen meerdere rustpunten. Dat is ook wel logisch want er komen mensen die er gebruik van maken. Daar word tegenwoordig eerst onderzoek naar gedaan. Studenten die een onderzoek moeten doen hoeveel toeristen komen er in een gebied, en of de behoefte is om een rustpunt te hebben.

Als er eenmaal bekend is dat een rustpunt in een recreatie gebied wenselijk is wordt dit gemaakt. Meestal worden er wat bankjes en een prullenbak geplaatst. Tegenwoordig zie je bij grote en populaire plaatsen dat er picknick banken geplaatst worden. Mensen kunnen hier dan langer zijn om van de natuur te genieten of even op adem te komen.

We zien dat in Salland het aantal senioren groeit wat op vakantie komt. Die vinden het vooral prettig om tijdens de fietstocht een rustpunt te hebben. Het maakt voor hen ook dat het gebied prettiger wordt om te fietsen.

De gemeente onderhoud de rustpunten. Zorgt dat de vuilnisbakken geleegd worden en dat er bij de bankjes of picknick tafels gras gemaaid wordt. Ook voor hen is het een visite kaartje, wanneer het rustpunt er netjes en onderhouden uit ziet.