Boeken
t/m

Natuur

De provincie Overijssel beheert maar liefst 64 prachtige en afwisselende natuurgebieden. Samen vormen zij 5800 hectare aan natuurgebied. U vindt er prachtig afwisselende natuur landschappen, indrukwekkende natuurverschijningen en cultureel erfgoed. De natuurlandschappen nodigen uit om te genieten van de buitenlucht door een mooie wandeling of fietstocht te maken. Daarnaast is er voor sportievelingen ook de mogelijkheid om er met de mountainbike op uit te gaan in de natuur.

Natuurgebieden Overijssel

In de buurt van Camping Heino liggen natuurgebied De Luttenberg, Boetelerveld, De Lemelerberg en Sekdoorn. Het zijn allen prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen. U vindt er vele dier- en plantsoorten. Daarnaast kunt u er heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving. Het Boetelerveld geeft u een idee van hoe Salland er vroeger uit zag. De Lemelerberg is een groot gebied waar u wandelt tussen heide, sprankelende bronnen, stuivende zandvlaktes, jeneverbessen en bos. Al vlot klimt u naar zo’n 78 meter hoogte vanaf waar u zelfs tot in Duitsland kunt zien. Na afloop kunt u nagenieten in het theehuis de Lemelerberg. Vanuit hier geniet u van een kopje koffie met zicht over het natuurgebied.

Natuur rondom de Regge

Als u een stukje verder rijdt komt u bij Gebieden rond de Regge. Hier is te zien hoe de Regge weer een echte rivier wordt en zich opnieuw in allerlei bochten wringt. Ook hoe de dieren en planten hiervan genieten. Het natuurgebied de Wierdense Veld is een nat en zompig maar prachtig gebied tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden. U kijkt uw ogen uit. Kinderen zullen zich vooral vermaken tijdens een wandeling op de Sallandse Heuvelrug. Hier is namelijk een speciale route aangelegd voor kinderen. Ze kunnen tijdens het wandelen hutten bouwen en spelen in de natuur.

Alles wat je ziet op de website over de camping heino is ook werkelijk zo, vriendelijk, behulpzaam, beleefd , super schoon, leuk amimatie team, goed onderhouden - Teunissen van Manen - Gezin met oudere kinderen