Natuurgebied Lemelerberg - natuur Overijssel
t/m
5800 hectare aan natuurgebied
Cultureel erfgoed
64 afwisselende natuurgebieden

Natuur

De natuur van Overijssel zit vol verrassende hoogtepunten

De provincie Overijssel beheert maar liefst 64 prachtige en afwisselende natuurgebieden. Samen vormen zij 5800 hectare aan natuurgebied. U vindt er prachtig afwisselende natuur landschappen, indrukwekkende natuurverschijningen en cultureel erfgoed. De natuurlandschappen nodigen uit om te genieten van de buitenlucht door een mooie wandeling of fietstocht te maken. Daarnaast is er voor sportievelingen ook de mogelijkheid om er met de mountainbike op uit te gaan in de natuur. Het gebied waar Heino onder valt wordt ook wel Salland genoemd.

De Lemelerberg

Een unieke natuurbeleving op 80 meter hoogte

Een unieke natuurbeleving op 80 meter hoogte. Zo’n 150.000 jaar geleden is het Lemelerberg ontstaan doordat gletsjers zand en grind voor zich uit duwden. De conditie van de grond (te arm en droog voor boeren om te bewerken) heeft ervoor gezorgd dat de Lemelerberg nu is aangewezen als Natura 2000. Een gevarieerd gebied met heide, bos, zandvlakten, naadbomen en zelfs zandhagedissen. Na afloop kunt u nagenieten in het theehuis de Lemelerberg.

Boetelerveld

Een oase van rust

Van alle Sallandse Heide is het Boetelerveld het laatste stukje natte heide dat is overgebleven. Er huizen zeldzame kamsalamanders, andere amfibieën en insecten. Niet minder bijzonder zijn de planten die er voor komen. De klokjesgentiaan die erg groeit is prachtig. Het Boetelerveld is een oase van rust middenin een landbouwgebied. Dit natuurgebied geeft u een goed idee van hoe Salland er vroeger uit zag.

Sallandse Heuvelrug

Eén van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden

Op de Sallandse Heuvelrug vindt u één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De hoogteverschillen zijn haast on-Nederlands. Hierdoor zijn er prachtige vergezichten over de uitgestrekte heide en schitterende landschappen. Hier kunt u goed wandelen. Maar ook met de racefiets is het hier adembenemend. Uitdagende bergen met lonende uitzichten. Voor kinderen is er een speciale kinderroute waarin ze veel over de natuur kunnen leren.

Wierdense veld

Genieten van de rust, bijzondere planten en dieren

Het Wierdense veld ligt tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel. Het is een onwijs nat en zompig gebied. Het is bijzonder om de lavendelhei, de gladde slang en de kraanvogel. Tijdens een wandeling komt u nog veel meer bijzondere planten en dieren tegen. Misschien ook wel een schaapskudde. Prachtig voor natuurliefhebbers om hier van de rust, bijzondere planten en dieren te genieten.

IJssel

Eén van de mooiste rivieren van Nederland

De IJssel behoort tot de mooiste rivieren in Nederland. De uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt de IJssel tot wat het nu is. De IJsselbiënnale is een 130 km lange route die u leidt langs de mooiste plekjes van de IJsselvallei. Onderweg zijn er 30 kunstwerken te bewonderen. Het oversteken van de IJssel met het pondje bij Wijhe/Olst is ook een leuke ervaring. Deze fietsroute kunt u ophalen bij de receptie.

Hoogteverschil

Unieke natuurbeleving op 80 meter hoogte op de Lemelerberg. Bijna on-Nederlands. Geen zorgen er staan bankjes om uit te rusten.

Prachtige wandelgebieden

Er zijn talloze wandelroutes door de prachtige natuurgebieden met vergezichten. In het bijzonder over de heidevelden.

Diverse mountainbike routes

De Sallandse bossen lenen zich bij uitstek voor mooie mountainbike tochten met afstanden van 13 tot 30 kilometer.

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds