Boeken
t/m

  Luttenbergs feest

  Iedereen kent in Overijssel het Luttenbergs feest!

   

  Het Luttenbergs feest, ja wie kent het niet. Het is alom bekend. Dit is weer z’n ouderwets gezellig dorpsfeest. Wat feestelijk begint met een optocht met versierde karren, fietsen, wagentjes en muziek groepen.

  Dan begint meteen het Luttenbergs feest op stoom te komen. In de avond word de Kermis van het Luttenbergs feest geopend. En is er in de grote tent een gezellige band, of Dj. Dit gaat tot in de late uurtjes door.

  Er zijn talloze activiteiten die het Luttenbergs feest tot een succes maken. En op nummer één staat natuurlijk het zwientie tikken. Dit is op zondag middag. Dan staat het Luttenbergs feest op z’n kop. Daarnaast is er elke avond feestavond in de tenten op het feestterrein.

  Een grote modderbak met stro balen erom heen. Met hekken is het geheel afgerasterd. Er zitten in de modderbak lage dammetjes. Aan de start een dijkje. Hierop gaan de deelnemers zitten. Deze worden dan geblinddoekt. Er word een gemiddeld groot varken in de modderbak losgelaten, en de deelnemers van het Luttenbergs feest kunnen bij het startschot afdalen de modderbak in. Wie het eerst het varken weet te tikken is de winnaar.

  Mede door dit evenement is het Luttenbergs feest heel populair geworden. Veel gasten van Camping Heino gaan graag naar het Luttenbergs feest. Zeker ook voor het zwientie tikken.