Boeken
t/m

Landgoederen

In de omgeving Overijssel zijn onwijs veel landgoederen te vinden. Ze worden ook wel de kroonjuwelen van de provincie genoemd. Bijna 10% van de provincie bestaat uit landgoederen. Hier ervaar je rust, schoonheid en historie. Met name in de omgeving van Zwolle en langs de Vecht liggen veel landschapsparken van Overijssel. Camping Heino ligt dus erg dichtbij en is een goede uitvalsbasis. De parken in deze omgeving zijn aantrekkelijk door de romantische aanleg van ronde vormen, waterpartijen en slingerende paden.

Landgoederen Heino

In Heino zijn drie landgoederen: Rozendael, Windersheim en Velner. Het Rozendael en ’t Nijenhuis vormen samen een landgoed met een agrarisch karakter. Er ligt ongeveer 10 kilometer aan verschillende lanen. Van landgoed Windersheim is het landhuis in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. Ondanks dat blijft het een prachtig landgoed waarvan de bouwhuizen nog wel in goede staat zijn. Op de weg van Raalte naar Heino ligt het prachtige landgoed de Velner. Met een imposant lanenstelsel.

Landgoed Den Alerdinck

In Laag Zuthem ligt landgoed Den Alerdinck. De totale oppervlakte is 120 hectare, waarvan ongeveer 70 landbouwgrond en 50 bos en natuur. Momenteel is het landgoed een van de drie ‘rood-voor-groenpilots’ in Overijssel. Dit betekent dat ze meer natuurontwikkeling mogelijk willen maken op het landgoed.

Landgoederen Dalfsen

Het dorp Dalfsen ligt op slechts 20 minuten rijden van Camping Heino. Hier vindt u wel vijf landgoederen. Van een particulier bewoon landgoed tot een oude havezate. Pak de fiets een maak een mooie route langs alle parels van Overijssel. Den Berg is een groot landgoed in Dalfsen. Totaal heeft het een oppervlakte is ruim 235 hectare. Het landgoed ligt direct aan de Vecht wat een prachtig beeld geeft.

Alles wat je ziet op de website over de camping heino is ook werkelijk zo, vriendelijk, behulpzaam, beleefd , super schoon, leuk amimatie team, goed onderhouden - Teunissen van Manen - Gezin met oudere kinderen