Kastelen in Overijssel
t/m

Landgoederen

De kroonjuwelen van de provincie Overijssel

In de omgeving Overijssel zijn onwijs veel landgoederen te vinden. Ze worden ook wel de kroonjuwelen van de provincie genoemd. Bijna 10% van de provincie bestaat uit landgoederen. Hier ervaart u rust, schoonheid en historie. Met name in de omgeving van Zwolle en langs de Vecht liggen veel landschapsparken van Overijssel. Camping Heino ligt dus erg dichtbij en is een goede uitvalsbasis. De parken in deze omgeving zijn aantrekkelijk door de romantische aanleg van ronde vormen, waterpartijen en slingerende paden.

Fotografie van de landgoederen door:

Paul Compier (De Velner en Havezaten Den Alerdinck)

Hessel Yntema (Windersheim, Den Berg en Het Nijenhuis)

Landgoederen Heino

Landgoederen met agrarisch karakter

In Heino zijn meerdere landgoederen: Nijenhuis, Rozendael, Windersheim en Velner. Het Rozendael en ’t Nijenhuis vormen samen een landgoed met een agrarisch karakter. Er ligt ongeveer 10 kilometer aan verschillende lanen. Van landgoed Windersheim is het landhuis in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. Ondanks dat blijft het een prachtig landgoed waarvan de bouwhuizen nog wel in goede staat zijn. Op de weg van Raalte naar Heino ligt het prachtige landgoed de Velner. Met een imposant lanenstelsel.

Landgoed Nijenhuis

Eén van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Omgeven door een prachtig bos met vele wandelroutes. De geschiedenis begint in de late middeleeuwen toen het bewoond werd door families van Adel. Het kasteel is gerestaureerd en wordt goed onderhouden. Op de 4,5 hectare grote siertuin worden ruim 100 beelden tentoon gesteld. Een dagje Nijenhuis is een ware beleving.

Landgoed Den Alerdinck

70 hectare landbouwgrond en 50 hectare bos en natuur

In Laag Zuthem ligt landgoed Den Alerdinck. De totale oppervlakte is 120 hectare, waarvan ongeveer 70 landbouwgrond en 50 bos en natuur. Momenteel is het landgoed een van de drie ‘rood-voor-groenpilots’ in Overijssel. Dit betekent dat ze meer natuurontwikkeling mogelijk willen maken op het landgoed. Momenteel worden er veel evenementen georganiseerd op het landgoed. Huwelijken, vergaderingen of feesten worden er gehouden. Een prachtige locatie. Het landgoed is ook open om een wandeling te maken. De auto kunt u gratis parkeren bij het landgoed. Door de bossen gaan meerdere wandelroutes.

Landgoederen Dalfsen

Van een particulier bewoon landgoed tot een oude havezate.

Het dorp Dalfsen ligt op slechts 20 minuten rijden van Camping Heino. Hier vindt u wel vijf landgoederen. Van een particulier bewoon landgoed tot een oude havezate. Pak de fiets een maak een mooie route langs alle parels van Overijssel. Den Berg is een groot landgoed in Dalfsen. Totaal heeft het een oppervlakte is ruim 235 hectare. Het landgoed ligt direct aan de Vecht wat een prachtig beeld geeft.

Fotografie van de landgoederen door:

Paul Compier (De Velner en Havezaten Den Alerdinck)

Hessel Yntema (Windersheim, Den Berg en Het Nijenhuis)

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds