Boeken
t/m

  Kastelen in Overijssel

  Er zijn nog kastelen in Overijssel, de provincie met veel historie en cultuur

  Wie bezit er nog een kasteel in Overijssel

  Kastelen in Overijssel wie kent ze niet uit de sprookjes. Als klein kind krijg je die voorgelezen en zie je kastelen in Overijssel op plaatjes. Ieder kind zou er wel eens door heen willen struinen met z’n ouders. Van verschillende kastelen in Overijssel weten we dat ze particulier in gebruik zijn. Maar een groot aantal is in bezit van een familie die de kastelen in Overijssel ten toon stellen voor publiek.

  Hoe worden de kastelen in Overijssel onderhouden

  Niet omdat ze dit zo graag doen, maar de kosten aan kastelen in Overijssel zijn veel te hoog. Het is niet meer te betalen om de kastelen in Overijssel te onderhouden. Je ziet dat er exposities worden gehouden. Je kunt bij sommige trouwen of etentjes geven.

  Waar komen de inkomsten vandaan uit de kastelen in Overijssel

  De eigenaar van een kasteel moet acties ondernemen om het wonen en leven in het kasteel nog mogelijk te maken. Vroeger was dat heel anders. Dan was er in de familie van kastelen in Overijssel geld genoeg om het leven in het kasteel aangenaam te maken. Romantisch voor de mooiste dag van je leven. Er word al weinig getrouwd maar als het wel zo is dan zijn kastelen in Overijssel het meest in trek. Voor de eigenaar levert het weer inkomsten op.

  U kunt een fietsroute maken langs de kastelen in Overijssel

  In Overijssel zijn een aantal kastelen die u via een fietsroute tegenkomt. In Heino is het bekendste kasteel het Nijenhuis. Hier kun je de tuinen bekijken, en met een gids rondgeleid worden. Kastelen in Overijssel hebben een trots. Er zijn grote mooie tuinen omheen. Vaak met een oprijlaan en een smeedijzer hek. Niemand kan zomaar op de kastelen in Overijssel komen. Daardoor blijft het ook iets magisch hebben.