Holterberg wandelen - natuurgebied Sallandse heuvelrug
t/m

Holterberg

Welkom op de Holterberg, een bekend stukje natuur in het Sallandse land!

De Holterberg is een groot gebied met veel bossen en heide. Een heuvelachtig landschap. Er wordt veel gewandeld, gefietst op de Holterberg. Vele mensen vinden het fijn om te recreëren.  Met een race fiets de Holterberg over. Wandelroutes zijn er volop te verkrijgen.

Wat is er te zien op de Holterberg

U kunt met een erkende gids op verkenning. Zo zal er zeker over de korenhoenders gesproken worden.  Een vogel die het hele jaar door op de Holterberg blijft. Er zijn nog maar weinig korenhoenders. Ze behoren tot de zeldzame vogels. Ook heeft de Holterberg het grootste gebied aan heide. Langgerekte velden met mooi paars kleurende heide. Je struint er met de gids alle mooie plekjes af.

 Je kunt er heerlijk spelen met de kinderen!

Er is op de Holterberg een uniek speelbos. Je volgt de eekhoorntjes die uit hout zijn uitgesneden. Tijdens de wandelroute komt u leuke en sportieve speeltoestellen tegen. Hierbij moet u denken aan een evenwicht balk, een schommel, paaltjes waar je over heen moet springen, klimpalen en nog veel meer speel hindernissen. Als de kinderen genoeg hebben van het speeltoestel rennen ze weer naar de volgende speel attractie. Heerlijk om op die manier bezig te zijn op de Holterberg.

 Er is een mooi bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer!

Voordat u de Holterberg op gaat komt u het nieuwe bezoekers centrum van staats bosbeheer tegen. U kunt hier veel informatie vinden over het natuurgebied op de Holterberg. Er zijn mooie exposities en voor kinderen is er veel te leren. Er worden kinderfeestjes georganiseerd, zodat kinderen wat van de natuur opsteken en daarna lekker in het bos van de Holterberg kunnen uit razen.