Boeken
t/m

  Hardlooproutes

  Hardlooproutes in, vooral in de gemeente Holten, lekker sportief bezig

  In 2013 worden er gemarkeerde hardlooproutes gerealiseerd op de Sallandse Heuvelrug. Hardlooproutes met veel afwisseling in hoogte en ondergrond, door specialisten van de Atletiekvereniging Holten geselecteerd. De Holterberg is geschikt voor de hardlooproutes en speciaal voor ervaren hardlopers.

  Het hele jaar door worden er diverse clinics georganiseerd op elk niveau. Trainers staan ter beschikking om uitdagende hardlooproutes te verzorgen. Het bewegen in het groen wordt steeds populairder.  Er worden met sportverenigingen en de toeristische sector arrangementen gemaakt omtrent hardlooproutes.

  Zo kunt u nabij de Holterberg verblijven bij Camping Heino. Een gemoedelijke camping met faciliteiten zoals, grote campingplaatsen van 120 vierkante meter, chalets, overdekt zwembad, verzorgt toiletgebouw, restaurant, snackbar, speeltuin.

  Aan de receptie kunt u verschillende hardlooproutes vinden. Tevens zijn er ook fietsroutes/wandelroutes. U kunt er alle kanten op. Als u verblijf op Camping Heino kunt u in de maanden juni en september aquajoggen onder professionele begeleiding. De spieren alvast los maken voordat u met de hardlooproutes bij de Holterberg gaat beginnen.

  De atletiekvereniging Holten biedt een arrangement aan in de vorm van clinics. Je kan individueel of in groepen deelnemen aal de hardlooproutes. De trainers kennen de Sallandse heuvelrug op hun duimpje. Geen paadje is hem onbekend. Veel wandel en fietsroutes zijn gemarkeerd. Dit is met de hardlooproutes nog niet overal het geval.

  Bij de mooiste hardlooproutes is een onderscheid aangebracht in ondergrond. Er zijn routes op zand en asfalt en heuvels. De Sallandse Heuvelrug is uitermate geschikt voor een heuveltraining.

  Er zijn inmiddels 7 hardlooproutes. De kortste route is 7 kilometer en de langste hardlooproutes is 20 kilometer. Voor ieder wat wils. Goed om de geest te verzetten, zodat u als herboren terug naar huis of naar u verblijf gaat.