Stage lopen in de recreatie op Camping Heino

Deze zomer heb ik, Famke, stage gelopen in het recreatieteam op Camping Heino. Toen ik hier, net voor de zomervakantie, binnenstapte werd ik vriendelijk ontvangen. De eerste week was nog een beetje wennen en spannend. Ik mocht bij alle afdelingen een dagje meekijken zodat ik voor het hoogseizoen alles wist te liggen. Ik vond dat heel fijn. Zo leerde ik het park goed kennen maar ook de verschillende medewerkers. Daardoor voelde ik me al snel op mijn gemak. Dit maakte dat ik veel zin had om stage te lopen op Camping Heino.

Wie ben ik ?

Mijn naam is Famke van Kesteren en ik ben 17 jaar oud. Ik studeer de opleiding Hospitality & Leisure van Vacansoleil op het ROC in Nijmegen. Voor de afronding van mijn eerste leerjaar moest ik stage lopen. Hiervoor heb ik gekozen om stage te lopen op Camping Heino.

recreatiestage in Overijssel op Camping Heino nabij Zwolle

Zomervakantie

Toen de zomervakantie begon stonden er 7 weken recreatie op de planning. Ik had er erg veel zin in en was benieuwd hoe de kinderen hier zouden zijn. Zijn het kinderen van alle leeftijden? Zijn het jong kinderen? Of juist net wat oudere kinderen? Het bleek gauw dat de kinderen hier vooral van jonge leeftijd zijn en dat er door de weken heen wat ouderen kinderen tussen liepen. In het begin is het altijd wennen. Wat vinden de kinderen van mij? Hoe klikt het met de kinderen? Maar al vrij snel liep dat erg goed. De activiteiten liepen soepel en de kinderen hadden het erg naar hun zin waardoor ik het ook erg naar mijn zin had.

Animatie programma

Iedere week was er een thema week in het animatieprogramma. Alle activiteiten die ingepland werden hadden te maken met het thema van die week. Wekelijks waren er een paar activiteiten die terug kwamen zoals marshmallow roosteren of broodjes bakken. Iedere week was het een groot succes. Zelf vond ik dat ook één van die leukste activiteiten. Activiteiten werden ook aangepast op het weer. Toen het 1,5 week boven de 30 graden was hadden we een groot waterluchtkussen wat erg leuk was. Voor de kinderen om lekker af te koelen maar ook voor ons als recreatie een hele leuke activiteit. De activiteiten tijdens mijn stage vond ik erg leuk en de afwisseling zorgde voor veel leermomenten.

Ervaring

Het was voor mij de eerste keer dat ik drie maanden echt van huis zou zijn zonder mijn ouders. Dat was zeker spannend. Nu moest ik alles in één keer zelf gaan doen. Van wassen tot koken en als er een probleem was moest ik dit zelf oplossen. Eigenlijk is alles redelijk goed gegaan en als ik hulp nodig had stond al het personeel klaar om mij te helpen dus dat was erg fijn. Ook als er persoonlijke problemen zouden zijn kon ik altijd terecht bij ze. Ik heb erg veel geleerd hoe ik in bepaalde situaties moet handelen. Dit komt doordat alle kinderen en activiteiten anders zijn waardoor je in veel verschillende situaties terecht komt. Dus: hoe kun je het beste een kind helpen als er een probleem is bij een activiteit en hoe moet je dan met die situatie omgaan. Wat doe je ondertussen met de activiteit en de andere kinderen? Hoe verdeel je goed je aandacht? etc.

 

Al met al heb ik het erg naar mijn zin gehad en heb ik veel geleerd. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn stage.

Zonnige groetjes,

Famke

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds