Wanneer het buiten kouder wordt, de sloffen en truien uit de kast worden gehaald weet je dat het weer herfst is. Het wordt eerder donker en iedereen krijgt al snel zin in heerlijke herfstgerechten. Rond deze tijd komen de ovenschotels en stamppotten weer op tafel. Altijd heerlijk als je het mij vraagt! Noten, paddenstoelen, pompoen en wildpaté, hmmm. Al lijkt het een cliché, de herfst is terug te proeven in vele gerechten. Ben je benieuwd naar mijn favoriete herfstgerechten? Lees het hier!

Voorgerecht

Een diner gaat pas echt goed van start met een heerlijk voorgerecht. Mijn favoriete herfst voorgerecht is een salade met noten en hertenbiefstuk. Voor dit gerecht gebruik ik gemengde salade, Cherry tomaatjes, gedroogde tomaatjes, cashewnoten, walnoten, rode ui, gebakken champignons, balsamicodressing en natuurlijk de hertenbiefstuk. De hertenbiefstuk kun je in reepjes of blokjes snijden. Nadat ik de biefstuk heb gebakken, het liefst medium door mijn salade, leg ik de biefstuk in een zelfgemaakt wildsausje. De biefstuk laat ik even liggen terwijl ik de rest van de salade klaar ga maken zodat de smaak van de saus er heerlijk in kan trekken. De champignons bak ik kort mee met de biefstuk voor extra smaak. Als de salade klaar is voeg ik als laatste de biefstukreepjes en champignons toe en is het gerecht klaar om geproefd te worden!

Hoofdgerecht

Met dit herfstige weer eet ik het liefst rode kool met een runderstoofpotje. Heerlijk! ’s Ochtends begin ik al met het maken van het runderstoofpotje. De runderlapjes laat ik de hele dag sudderen in een jus met uitjes, knoflook, peper en bouillon en laurierblaadjes voor de extra smaak. Wijnliefhebbers zouden ook nog wijn kunnen toevoegen aan de jus. Aan de rode kool voeg ik het liefst nog blokjes appel toe die ik even mee laat garen zodat ze warm zijn en extra smaak afgeven aan de rode kool. Als de aardappels ook gaar zijn kan het eten opgediend worden.

Camping Heino - Herfstgerechten - Blog

Nagerecht

Stoofperen in rode wijn, het water loopt me nu al in de mond. De nostalgische geuren die naar boven komen bij het maken van de stoofpeertjes is alleen al verrukkelijk. Stoofpeertje op de traditionele manier vind ik lekker, maar met rode wijn is het helemaal een feestmaal. De peertjes in combinatie met hangop vind ik echt een aanrader. Mijn favoriete hangop bij de stoofpeertjes is hangop met honing, kaneel en amandelschaafsel. Hier zou ook nog perensap aan toegevoegd kunnen worden.

 

Kunt u ook al niet wachten om deze heerlijke herfstgerechten te proeven? Geniet ervan en veel succes met het koken!

Groet, Brigit

 

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds