Alle voorbereidingen zijn in volle gang. voor nieuwe inspiratie gaan Brigit en ik graag samen op pad. We combineren het zakelijke met privé, dus lekker uit eten of terrasjes pakken in binnen- en buitenland. Voor de horeca bekijken we dan verschillende zaken. Wat staat er op de kaart? Wat is de prijs? Hoe is de kwaliteit? Hoe is de bediening? Allemaal zaken waar wij naar kijken en wat we interessant vinden. Maar natuurlijk staat het genieten van onze vrije tijd voorop. Waar we ook naar kijken: hoe is de aanrijroute, de bewegwijzering, de gastvrijheid en het ontvangst.

Een heerlijke studiereis

Om ons hoofdproduct in de branche: ‘campings’ goed te kunnen bekijken zijn we op pad gegaan naar Spanje. Vanuit onze branche organisatie Recron worden er in het voorjaar studiereizen georganiseerd naar het buitenland. Hartstikke leuk! Ook leuk dat mensen van buitenaf denken dat wij nog studeren, zo lijken we weer extra slim (haha). Wij hebben ons ingeschreven en zijn zo 4 februari met een grote groep collega ondernemers uit de omgeving naar de Costa Brava gevlogen.  Een grote reis voor Brigit en mij. Eerst met de trein naar schiphol, ook al een reis voor ons, daarna met het vliegtuig naar Barcelona. Op het vliegveld stond een bus voor ons klaar waarmee we 3 dagen vervoerd zijn.

Camping Heino - Studiereis Spanje - accommodaties

Camping onder de Spaanse zon

Al 17 jaar eigenaar van Camping Heino en nog nooit op een camping in Spanje geweest. Wat zeg ik, überhaupt nog nooit wezen kamperen. Bovendien moet eens de eerste keer zijn en we verbleven in een chalet op een goed onderhouden camping in Spanje. De kachel moest wel aan want in deze tijd is de temperatuur overdag 13 graden en in de nacht +/- 0 graden. We hebben vele campings gezien, van groot tot klein. Campings met 170 plaatsen tot wel 1400 plaatsen. Bovendien hadden de campings onwijs veel verhuuraccommodaties. Ook hebben wij de zwembaden, faciliteiten en horeca bekeken. Het grootste verschil blijft natuurlijk het weer in het seizoen en de mooie ligging aan de Costa Brava die wij helaas niet hebben.

Bijzondere sterrenwacht

Op elke camping werden we ontvangen door Belgische of Nederlandse bedrijfsleiders die ons rondleidde en over de camping vertelde. Door met hen te praten en met andere collega’s kwamen we er toch wel achter dat op alle campings dezelfde zaken spelen. Dinsdag hebben wij bij camping Bassegoda Park iets heel bijzonders beleefd. De camping heeft een eigen sterrenwacht. Om 20:00 uur zijn we vanuit het observatorium sterren gaan bekijken en kregen we uitleg over het heelal.

Camping Heino - studiereis Spanje - Sterrenwacht

De laatste dagen

De woensdag werd erg goed afgesloten, namelijk met een wijnproeverij en rondleiding door de wijnkelder. Dit was tijdens een wijn degustatie bij Mas Molla. Dit was bij een familie die volgens de traditionele manier wijn produceert op 14 ha grond.  Daarna hebben we nog een heerlijk afscheidsdiner gehad en op donderdag ochtend zijn we weer terug gevlogen vol inspiratie en met leuke ideeën.

Groet,

Toon