Toon en Brigit, al 20 jaar trotse eigenaar

Een echt familiebedrijf

Geloof het of niet, maar Camping Heino bestaat dit jaar 50 jaar! En dat niet alleen. Toon en Brigit zijn dit jaar 20 jaar trotse eigenaren van Camping Heino. Ieder jaar gebeurt er weer onwijs veel. De camping herken je niet meer terug. Opgebouwd vanaf niets door Bernard en Bernard (met de families) en gecreëerd tot Camping Heino zoals we het nu kennen door Toon en Brigit. Wij zijn onwijs blij dit mooie doel behaald te hebben. Dankbaar ook om dit mee te maken met de twee oude eigenaren nog werkzaam in het bedrijf.

Helaas kunnen we ons jubileum niet met een feest vieren door Corona. Voor de vaste gasten hebben we daarom een tas met leuke verrassingen bij aankomst. Daarnaast komen Leon en Evert ook dit jaar weer langs de velden om te zingen en er corona-proof toch nog een feestje van te maken.

Van boerderij tot camping

Een onwijze uitdaging

In beide gevallen hebben de eigenaren voor een uitdaging gestaan. Bernard heeft samen met zijn vader een boerderij weten om te toveren tot camping. Tja, waar begin je dan in godsnaam. Klein begonnen met een paar caravans, vaste stacaravan en dit bouwde ze steeds verder uit. Ook Bernard Hollegien – die nu nog werkzaam is in het bedrijf – sloot zich aan als eigenaar van de camping. Ze bouwde in 30 jaar tijd meerdere zwembaden, een horeca, speeltuinen, een tennisbaan, toverde de boerderij om tot winkel en verzorgde duizenden vakanties. Tot daar 20 jaar geleden een eind aan kwam..

Eerst tussen de komkommers en nu tussen de tenten

Ook dit was een onwijze uitdaging

De familie Lute en Hollegien hadden na lang wikken en wegen de camping te koop gezet. En dan is het afwachten wat er op af komt. Enkele boden waren al afgewezen totdat er een familie uit het Westland op de stoep stond. Een gezin – familie van der Burg – waarvan de man een eigen tuinbouw bedrijf met komkommers en tomaten runde en de vrouw leidinggevende van een verzorgingstehuis was. Daarbij hadden zij ook nog nooit gekampeerd. En toch de interesse in het kopen van een camping. Een bijzondere wending maar na een goed gesprek bleek het erg goed te klikken. Na vele gesprekken en overleggen besloot de familie van der Burg de camping te kopen. Zo geschiedde het avontuur van de familie van der Burg.

Slapen op het kantoor

Een bijzonder verhaal

Na de koop van de camping kon het avontuur beginnen. Met de caravan van Toon zijn zus achter de auto richting Heino. Hier zou Toon de komende maanden in gaan verblijven. Zo kon hij direct het campinggevoel ervaren. Maar dan in de winter met -10. Gelukkig kon hij die momenten met een matras op het kantoor slapen. Ondertussen woonde Brigit nog met de drie kinderen in Berkel en Rodenrijs. Ieder weekend kwam Toon weer naar huis. Tijdens de vele maanden dat Toon intern zat is hij door de familie Lute en Hollegien volledig wegwijs gemaakt in het bedrijf. Van de schoonmaak tot de stroomkasten en van de receptie t/m de recreatie. Bij alle afdelingen liep en werkte hij mee. Toon kreeg zelfs een keer fooi omdat hij zijn werk zo goed deed. Al die tijd wist niemand op de camping dat hij de nieuwe eigenaar zou worden. Na de inwerkperiode is uiteindelijk ook Brigit met de kinderen naar Heino verhuisd en zijn zij in het huis van de familie Lute gaan wonen.

Iedere dag een nieuw avontuur

Geen dag is hetzelfde

In 20 jaar is er onwijs veel veranderd op de camping zoals:

  • De ingang is verplaats
  • Een nieuwe receptie
  • De recreatieplas
  • De horeca volledig verbouwd
  • Nieuwe velden
  • Onderhoud van het terrein
  • Kwaliteit van de comfortpalen sterk omhoog
  • Het chaletpark
  • En nog veel meer!!

Nog steeds werken Toon en Brigit iedere dag weer met veel plezier op de camping. Het was een onwijs spannende stap om te nemen waaraan we in het begin wel eens getwijfeld hebben. Was dit nou echt een goede keuze? Maar op dit moment kunnen we wel zeggen dat we er erg blij mee zijn. Ook de kinderen helpen mee in het bedrijf. Daarnaast wordt de familie nog ondersteund door Bernard en Bernard en een grote groep van betrouwbare, gezellige en vriendelijke medewerkers.

Met het hele team proberen wij iedereen een thuisgevoel te geven op onze camping!

Sallandse groeten familie van der Burg

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds