t/m
Diverse fietsroutes
Groene omgeving
Mooi wandelgebieden

Fietsen en wandelen in Overijssel vanaf Camping Heino

Geniet van de groene omgeving rondom de camping

Fietsen en wandelen is voor vele mensen een rustgevende activiteit. Bij mooi weer is het prachtig om eropuit te gaan even een frisse neus te halen en de omgeving te ontdekken. In Overijssel kunt u prachtig fietsen en wandelen. Er zijn vele routes ontwikkeld om de mooiste plekjes van het gebied te laten zien. In natuurparken, bossen, langs landgoederen of gewoon vanaf Camping Heino. Laat u verbazen door de groene omgeving rondom de camping.

Fietsroute Heino

Ontdek de schoonheid tussen Dalfsen en Heino

Rondom Camping Heino kunt u prachtig fietsen. Vanaf de camping leiden veel routes u door de omgeving. Route.nl heeft een aantal mooie routes vanaf de camping. De schoonheid tussen Dalfsen en Heino is een mooie route van ongeveer 30 kilometer. Deze gaat door de bossen, langs authentieke boerderijen en het dorpje Hoonhorst om bij de molen iets te drinken. De meest populaire route is ‘prachtige kastelen nabij Heino’. Een route van ongeveer 45 kilometer langs schitterende buitenhuizen en kastelen. Maar ook langs landgoederen en boerderijen.

Vijfsterren fietsprovincie Overijssel

Ga er even goed voor zitten, want er zijn routes in overvloed. De routes brengen u door de bossen, langs weilanden, rivieren, rietlanden, heidevelden en historische steden. Er zijn routes voor gezinnen, mountainbikers, elektrische fietsers en gewone routes. De ontwikkeling van de ‘Slinger van Salland’ voert u tijdens een fietstocht door de geschiedenis van Salland.

Fietsen in Overijssel

Fietsen aan de hand van knooppunten

De omgeving van Camping Heino is uitermate geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten. Op de receptie liggen vele routes die u altijd kunt ophalen. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes dus laat weten waar uw voorkeuren liggen en er zal voor u iets passends worden gevonden. Er is een vaste fietsroute die u direct kunt meepakken ‘De schoonheid tussen Heino en Dalfsen’. Via deze route ontdekt u Salland op z’n puurst. U fietst door coulisselandschap vol landgoederen, havezatenatuurgebied met naaldbos en heidevelden en een van oudsher stuifzandgebied. Stop in het plaatsje Dalfsen om even tot rust te komen op het terras onder het genot van een hapje en drankje. U kunt nu ook fietsen aan de hand van fietsknooppunten.

Op pad met Arthuur

Neem de fiets mee naar Nationaal park Weerribben Wieden. Arthuur heeft hier namelijk op verschillende plekken een luisterplek gemaakt. Tijdens de fietsroute komt u boeiende locaties tegen. Vaak speelt dan toch de vraag wat de geschiedenis is? Waar leidt de deur naartoe en hoe oud is deze boom? Via de QR codes kunt u alle verhalen beluisteren onderweg.

Wandelen in Overijssel

Wandelen door prachtige natuurgebieden

Wandelingen kunt u altijd maken direct vanaf de camping om de omgeving te ontdekken. Bovendien zijn er ook veel mooie wandelgebieden. Zoals bijvoorbeeld de Lemelerberg. Het is een stuwwal die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan. De grond was te arm en te droog voor boeren om te bewerken, dus lieten ze hun schapen erop grazen. Hierdoor is er een uitgestrekte heide ontstaan dit tot op heden nog prachtig dient als wandelgebied. Na afloop kunt u rustig genieten van een kop koffie en huisgemaakt appelgebak bij het theehuis op de Lemelerberg.

De Sallandse Heuvelrug is een ander prachtig natuurgebied op korte afstand van de camping. Wandelen, mountainbiken, wielrennen of met de Heideslak over de heuvels. Heideslak? Hoor ik u denken. Dit is een soort van grote (elektrische) golfkar. Als u minder te been bent, of met kleine kinderen is dit een uitkomst. zo kunt u alsnog genieten van de heide en prachtige natuur. Voor kinderen is er een speciale kinderroute met een kabouterbos-route.

Diverse fietsroutes

Fietsroutes door het groene Overijsselse landschap met havezatenatuurgebied met naaldbos en heidevelden.

Wandelen op de Lemelerberg

Wandelen op de Lemelerberg die 150.000 jaar geleden is ontstaan en waar je nog veel uitgestrekte heide vindt.

Kastelen en landgoederen

Een prachtige fietsroute van ongeveer 45 kilometer langs schitterende buitenhuizen en kastelen.

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds