Boeken
t/m

  Fietsen en wandelen

  Fietsen en wandelen is voor vele mensen een rustgevende activiteit. Bij mooi weer is het prachtig om eropuit te gaan even een frisse neus te halen en de omgeving te ontdekken. In Overijssel kunt u prachtig fietsen en wandelen. Er zijn vele routes ontwikkeld om de mooiste plekjes van het gebied te laten zien. In natuurparken, bossen, langs landgoederen of gewoon vanaf Camping Heino. Laat u verbazen door de groene omgeving rondom de camping.

  Fietsen in Overijssel

  De omgeving van Camping Heino is uitermate geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten. Op de receptie liggen vele routes die u altijd kunt ophalen. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes dus laat weten waar uw voorkeuren liggen en er zal voor u iets passends worden gevonden. Er is een vaste fietsroute die u direct kunt meepakken ‘De schoonheid tussen Heino en Dalfsen’. Via deze route ontdekt u Salland op z’n puurst. U fietst door coulisselandschap vol langoederen, havezatenatuurgebied met naaldbos en heidevelden en een van oudsher stuifzandgebied. Stop in het plaatsje Dalfsen om even tot rust te komen op het terras onder het genot van een hapje en drankje. U kunt nu ook fietsen aan de hand van fietsknooppunten.

  Wandelen in Overijssel

  Wandelingen kunt u altijd maken direct vanaf de camping om de omgeving te ontdekken. Bovendien zijn er ook veel mooie wandelgebieden. Zoals bijvoorbeeld de Lemelerberg. Het is een stuwwal die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan. De grond was te arm en te droog voor boeren om te bewerken, dus lieten ze hun schapen erop grazen. Hierdoor is er een uitgestrekte heide ontstaan dit tot op heden nog prachtig dient als wandelgebied. Voor natuurliefhebbers is de Lemelerberg zeker een bezoek waard. Na afloop kunt u rustig genieten van een kop koffie en huisgemaakt appelgebak bij het theehuis op de Lemelerberg.

  De lodge is erg mooi en heel comfortabel. De animatie voor de kinderen was ook erg leuk! - Familie Groen - Gezin met oudere kinderen