Boeken
t/m

Feestweek Lemelerveld

Feestweek Lemelerveld

Feestweek Lemelerveld

Gezellig de feestweek Lemelerveld. Ieder jaar een terugkerend evenement. Heel het dorp loopt hier warm voor. De feestweek is van 7 tot en met 11 augustus. De feestweek word ook wel het Sukerbietenfeest genoemd. Dit staat ook op de borden als je het dorp in rijd. Het dorp word tijdens de feestweek omgedoopt tot Sukerbieten dorp. Er is dan een Kermis waar iedereen zich kan vermaken. Die staat in het weiland even nabij het dorp. Dit is op loopafstand van het dorp.

De feestweek heeft in de kern van het dorp de braderie, senioren middag, beachvolleybal, kinderrommelmarkt, solex of brommer tocht. Iedere avond is er muziek bij.  Bij Reimink het bekende zalencomplex van Lemelerveld. Bij de Kermis van de feestweek Lemelerveld staat een grote tent. Hierin treden iedere avond artiesten op. Zij zorgen dat de jeugd van de feestweek Lemelerveld het naar de zin heeft.

Veel gasten van Camping Heino gaan gezellig naar de activiteiten van de feestweek. Een paar jaar geleden hadden ze nog het bekende dalia corso. Als Camping Heino hebben we daar een aantal jaar met mee gedaan. Dit was voor de camping gasten een leuke activiteit. Dagen van te voren met z’n allen dalia’s plukken. Dat wil zeggen, alle blaadjes van de bloem afhalen. Hetgeen overbleef van de bloem werd op de ondergrond geplakt.

Ieder jaar wisten de gasten van Camping Heino voor de feestweek Lemelerveld weer een mooie creatie te maken. En niet alleen de versierde wagen, maar ook de gasten waren verkleed. Mooi kostuums aan en gezellige muziek erbij. Het leek wel op zomer carnaval. Bij dit evenement op de feestweek Lemelerveld kwam veel publiek af.

Het dalia corso is ten gronde gegaan bij de feestweek Lemelerveld. Hier was te weinig animo voor ten opzichte van het werk wat er voor verzet moest worden. Het corso was met allemaal verse dalia’s wat een paar dagen vooraf pas gemaakt kan worden.