Boeken
t/m

Excursies

Excursies die u vanaf Camping Heino maakt zijn eigenlijk altijd met amuserende doeleinden. Bovendien steekt u er soms zelfs ook iets van op. Voor kinderen gaat dat vaak spelenderwijs. Dit kunt u samen met uw kinderen ervaren tijdens een excursie naar de biologische varkensboerderij van Nieske of bij het Buitencentrum in Nijverdal. Excursies zijn een leuke aanvulling voor een dagje uit tijdens uw vakantie op Camping Heino.

Natuur excursies

Excursies om de natuur beter te leren kennen zijn zowel educatief als leerzaam. Voor kinderen hebben wij in Heino de biologische varkensboerderij van Nieske. Vanaf de camping organiseren wij uitstapjes waarbij we met Herby naar de boerderij rijden. Hier kunnen kinderen met varkens knuffelen en veel leren over de varkens en de boerderij. Daarnaast komen ze met de natuur in contact bij het Buitencentrum in Nijverdal. Spelenderwijs maken de kinderen contact met de natuur in het centrum. Als ze hun energie kwijt moeten, kunnen ze zo het naastgelegen speelbos speciaal voor kinderen inlopen.

Klompenatelier en landbouw

Andere leuke excursies en uitstapjes die u kunt maken zijn naar Dijkman Klompenatelier in Luttenberg. Hier wordt nog op een ambachtelijke manier klompen gemaakt. Hier kunt u kijken naar demonstraties op een humoristische en kunstzinnige manier. Als u dan toch in Luttenberg bent, kunt u ook gelijk een bezoek brengen aan het landbouwmuseum. Hier ontdekt u de wereld achter het eten.

Cultuurexcursie

Cultuur snuiven op een prachtig landgoed dat doet u bij Kasteel het Nijenhuis in Heino. Havezaten Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven in Overijssel. Het is omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van het kasteel is ontstaan in de Middeleeuwen. De combinatie van het kasteel, de mooie omgeving om te wandelen en de beeldentuin maakt het een leuk en indrukwekkend daguitje. De beeldentuin vormt zich rond het Nijenhuis en er staan zo’n 90 beelden.

Speelgoedmuseum Deventer

Het speelgoedmuseum is een geweldige beleving voor jong en oud. Met wel 13.000 objecten heeft het museum de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Er staat een prachtige collectie van poppenhuizen, treinen, mechanisch speelgoed, borspellen, games, poppen en nog meer! Het museum maakt onderdeel uit van Deventer Verhaal. Dat is een klein, zelfstandig en flexibel opererend productiehuis met tentoonstellingen, publieksactiviteiten en educatie organiseert op locatie.

 

Alles wat je ziet op de website over de camping heino is ook werkelijk zo, vriendelijk, behulpzaam, beleefd , super schoon, leuk amimatie team, goed onderhouden - Teunissen van Manen - Gezin met oudere kinderen