Kamperen in Overijssel met kinderen
t/m

Duurzaamheid op Camping Heino

Duurzaamheid is een begrip dat de laatste jaren steeds bekender is geworden. Ook vinden wij duurzaamheid op Camping Heino erg belangrijk. Juist grote bedrijven kunnen een bijdrage leveren aan het duurzaam leven door het vele gebruik. Wij proberen het zo veel mogelijk in het bedrijf te gebruiken waar het kan. Op de camping moet het afval gescheiden worden. Daarnaast wordt er in het bedrijf alleen met LED verlichting gewerkt en met elektrische tuingereedschappen. Voor de gasten die al wel eens op de camping zijn geweest, is Herby een alom bekend begrip. Het mooie is dat Herby volledig elektrisch rijdt.

Duurzame producten in de Horeca

Zowel in het restaurant als in de snackbar proberen wij zo veel mogelijk met duurzame verpakkingen te werken. De tassen die wij meegeven in het restaurant en in de snackbar zijn natuurlijk afbreekbaar. Naast de tassen zijn ook de zakjes van de snackbar natuurlijk afbreekbaar. Als je ijs haalt wordt de in een hoorntje of bekertje gedaan. De bekers en bakjes zijn allemaal van duurzame materialen gemaakt. Hierdoor smaakt je ijsje toch nog beter?

Stoken op houtbrokken

Wij stoken op houtpellets. Dit is een CO2 neutrale vaste brandstof. Hiermee kunnen gebouwen of water verwarmd worden. Het hele overdekte zwembad van Camping Heino wordt hierop gestookt. Vooral stoken op houtpellets in het zwembad waarborgt de duurzaamheid op Camping Heino heel erg. Ook De Remise, de receptie, de recreatieruimte, de vakantieboerderij en het huis van de eigenaren wordt gestookt op het hout. Het hout bestaat uit samengeperst afvalhout wat tegenwoordig een hoogwaardig verbrandingsproduct is.

Water in de toiletgebouwen

Sinds 2017 wordt er in de toiletgebouwen gewerkt met een sleutelsysteem. Bij dit systeem moeten gasten betalen per minuut dat ze douchen. Dit kost +/- € 0,08 per minuut. Er is gekozen voor een betaald sleutelsysteem om duurzamer met water om te gaan aangezien het verbruik hoogt ligt. Wij merkte na invoering van het sleutelsysteem dat mensen veel bewuster warm water gingen gebruiken. Per jaar wordt er ongeveer 1500 kub water bespaard. Dat is zo’n zes keer het overdekte zwembad op de camping.

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds