Boeken
t/m
 • Familiebedrijf
 • Persoonlijke aandacht
 • Aangepaste boekingsvoorwaarde (corona)

Corona maatregelen

Coronavirus maatregelen op Camping Heino

Hier vind u een lijst met veel gestelde vragen (FAQ) en onderwerpen die aan bod kunnen komen voor uw verblijf op Camping Heino. Mocht u hierover vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Lees graag eest de hieronder genoemde updates.

Ontwikkelingen Coronavirus COVID-19

update coronavirus – Persconferentie (28 september)

De regering heeft sinds lange tijd weer een persconferentie gehouden waarin ook aangekondigd werd dat de regels weer wat strakker en strenger moeten worden. Wat voor gevolgen heeft dit voor jullie en ons al camping en camping gast.

 • U mag maximaal 3 personen op visite ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
 • U mag met een groep van 4 mensen samen afspreken in het restaurant. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
 • Er mogen maximaal 30 mensen in het restaurant. Het restaurant is geopend tot en met 22:00 uur.

Update coronavirus – Toiletgebouwen eerder geopend

Vandaag, 9 juni, hebben wij het goede nieuwe gekregen dat vanaf maandag 15 juni de toiletgebouwen open mogen! Dit betekent dat u weer kunt douchen en naar het toilet kunt in de gebouwen. Staat u al op de camping en heeft u nog geen watergeld op de sleutel? Waardeer dit op bij de receptie.

Update coronavirus – persconferentie (19 mei)

De regering heeft weer een persconferentie gehouden waarin veel naar voren is gekomen. Voor alsnog is het volgende bekend wat betrekking heeft op ons als camping:

 • 1 juni – Het zwembad is open. Bekijk hiervoor onderstaand zwem protocol.
 • 1 juni – terras mag open. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten.
 • 1 juni – De Remise mag open. Maximaal 30 personen in het restaurant excl. het personeel.
 • 1 juni – musea en culturele instellingen mogen open. Dus in de omgeving kunt u dan weer uitstapjes maken.
 • 1 juli – De Remise en terras zijn dan open. Er mogen met maximaal 100 personen in De Remise aanwezig zijn excl. personeel.
 • 1 juli – culturele instellingen en georganiseerde samenkomsten worden verhoogd naar een maximum van 100 personen.

Let op: hierbij zit wel de kanttekening; ‘mits het goed gaat en het aantal besmettingen niet ver omhoog gaat’.

Bekijk het zwembad protocol met corona maatregelen

Update chemisch toilet

Vanaf vrijdag 24 april is het toegestaan om uw chemisch toilet te legen buiten bij de toiletgebouwen. De toiletgebouwen blijven gesloten dus douchen is nog niet mogelijk.

Eigen update – Coronavoucher

De Recron is de afgelopen periode druk bezig geweest met het ontwikkelen van vouchers en voorwaarden hiervoor. Wij zijn momenteel bezig om de vouchers uit te werken en te personaliseren. Als u wilt annuleren ontvangt u een voucher. Hieronder leest u de voorwaarden en meer informatie.

Update Coronavirus – 21 april – Persconferentie

Vanavond, 21 april, heeft de overheid duidelijke nieuwe regels gesteld. Alle maatregelen blijven van kracht tot en met 20 mei. Dit betekent dus ook voor de camping dat de toilet-, was- en douchevoorzieningen gesloten blijven (zie hiervoor ook de noodverordening van 27 maart). Gasten die in hun caravan eigen sanitaire voorzieningen hebben mogen deze wel legen bij de toiletgebouwen. Als u een eigen accommodatie heeft mag u wel komen op dit moment.

Wij geven vouchers uit aan de mensen die hun vakantie willen annuleren. Hieronder kunt u meer lezen over de vouchers. De vouchers zijn gedekt door de Recron en geldig in 2020 en 2021.

Update Coronavirus – 27 maart – Noodverordening

Wij kregen gister (27 maart, 16:40 uur) bericht van de gemeente Raalte dat er door de veiligheidsregio IJsselland een noodverordening is uitgegaan. In deze noodverordening staat het volgende:

”Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen moeten sluiten. Gasten die in hun accommodatie eigen sanitaire voorzieningen hebben mogen deze wel legen bij de gemeenschappelijke voorzieningen”.

Dit betekent dat er vanuit de overheid geen gebruik meer mag worden gemaakt van de sanitaire voorzieningen op alle recreatieparken die binnen de regio IJsselland vallen. Dit om de kans op verdere uitbreiding van het Corona Virus tot een minimum te beperken.

Heel vervelend maar het is niet anders, gezondheid gaat nu boven alles.

Familie van der Burg & medewerkers

 

Voordat u gaat bellen willen wij u vragen om te kijken of uw vraag niet hieronder reeds vermeld staat.   

Uw vakantie omboeken

Indien u uw reeds geboekte en volledig betaalde vakantie wilt omboeken vanwege de uitbraak van het Coronavirus dan is dat mogelijk. U ontvangt dan van ons een zogenoemde. “Corona voucher”. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, t.w.:

 • U heeft een korte vakantie geboekt (t/m 6 weken). Voor lange arrangementen kunnen wij nog niet oordelen wat de waarde van de vouchers gaat zijn. Als u bijvoorbeeld een voorseizoen heeft is dat nu nog lastig inschatten.
 • De voucher heeft een waarde van het aanbetaalde bedrag op het moment van het aanvragen van de voucher.
 • Het “Corona voucher” is geldig binnen de openingstijden van ons park gedurende het jaar 2020 en 2021.
 • Mocht een volgend verblijf duurder uitvallen dan dient het verschil te worden bijbetaald. U ontvangt een nieuwe voucher als de boeking goedkoper uit valt.

Wilt u hier gebruik van maken dan vragen wij u ons een mail te sturen. Zet hierin duidelijk uw huidige reserveringsnummer en de periode waarin u graag zou willen komen.

Vouchers voor voor- en seizoensplaatsen met de caravan/tent

Als u een voorseizoen of seizoensplaats met een caravan/tent heeft geboekt kunt u op dit moment niet kamperen. Het arrangement duurt echter nog wel tot en met juni of eind september. Terecht dat dit vragen bij u oproept. Voor een voorseizoen is het voor ons op dit moment nog onduidelijk hoe wij moeten handelen. Zoals het er nu naar uit ziet krijgt u voor een deel van de totale waarde een voucher. Mocht u wel weer aanwezig kunnen zijn berekenen we vanaf dat moment de waarde van het voucher.

Uiteindelijk zal het erop neer komen dat u sowieso van ons een voucher ontvangt. Hoe hoog de waarde van de voucher is, is dus nog even afwachten vanaf welk moment de camping weer open mag. Mensen die een seizoen hebben geboekt krijgen tot op heden de maand oktober in plaats van de maand april.

Als u een seizoensplaats heeft met uw eigen stacaravan krijgt u geen geld terug. U heeft namelijk de mogelijkheid om aanwezig zijn op de camping.

Welke maatregelen hanteert Camping Heino omtrent de sanitairgebouwen?

Op 27 maart 2020 hebben wij te horen gekregen dat de Sanitairgebouwen op last van de overheid per direct gesloten moeten worden. Dit betekent dat, wanneer u bij ons komt kamperen, u gebruik dient te maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. Ook de afstort voor het legen van uw chemische toilet is toegestaan. Deze maatregelen duren vooralsnog tot 20 mei 2020.

Maatregelen op ons park

 • Wij geven gasten geen handen en we houden gepaste afstand. Ook vragen wij u om met maximaal 3 personen in de receptie te verblijven.
 • Wij besteden extra aandacht aan de reiniging en hygiëne.
 • Het schoonmaken van onze verhuuraccommodaties, de verblijfsruimtes en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd.
 • Horeca is op last van de overheid tot 20 mei gesloten. Bestellingen zijn mogelijk en kunt u afhalen. Afhalen is alleen mogelijk in de snackbar. Hier mag u met maximaal 2 personen binnen zijn en dient u 1,5 meter afstand te houden.
 • Het zwembad moet ook op last van de overheid i.i.g. tot 20 mei gesloten blijven. Ook is er tot en met de meivakantie geen animatie, zoals u van ons gewend bent, om het contactverbod tot een minimum te beperken. Wel proberen wij een aangepast animatieprogramma te maken.

Wat wij van u vragen is het volgende

 • Neem uw verantwoordelijkheid en blijf thuis in geval 1 (of meer) van de leden van het gezelschap toch symptomen vertoont die mogelijk onder het Corona-virus vallen.
 • Houdt u zich aan de aanbevolen hygiëne maatregelen als handcontact vermijden, gebruik van papieren zakdoeken, vaak en goed handen wassen (minimaal 25 seconden), etc.
 • Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Neem passende maatregelen in geval er tijdens uw verblijf toch gezondheidsontwikkelingen voordoen die mogelijk duiden op het Coronavirus.

Uw vakantie omboeken

Indien u uw reeds geboekte en volledig betaalde vakantie wilt omboeken vanwege de uitbraak van het Coronavirus dan is dat mogelijk. U ontvangt dan van ons een zogenoemde. “Corona voucher”. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, t.w.:

 • U heeft een korte vakantie geboekt. Voor lange arrangementen kunnen wij nog niet oordelen wat de waarde van de vouchers gaat zijn. Als u bijvoorbeeld een voorseizoen heeft is dat nu nog lastig inschatten.
 • De voucher heeft een waarde van het aanbetaalde bedrag op het moment van het aanvragen van de voucher.
 • Het “Corona voucher” is geldig binnen de openingstijden van ons park gedurende het jaar 2020 en 2021.
 • Mocht een volgend verblijf duurder uitvallen dan dient het verschil te worden bijbetaald. U ontvangt een nieuwe voucher als de boeking goedkoper uit valt.

Wilt u hier gebruik van maken dan vragen wij u ons een mail te sturen. Zet hierin duidelijk uw huidige reserveringsnummer en de periode waarin u graag zou willen komen.

Annuleren

 • Als u uw vakantie wilt annuleren, dan ontvangt u van ons een voucher.
 • Als u zelf ziek bent geworden, dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering of het annuleringsfonds. U dient dan wel een doktersverklaring te overleggen.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat de geboden faciliteiten i.v.m. het virus beperkt zijn?

Doordat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

Vragen, informatie en updates

Als er een update is vanuit ons, dan brengen wij u op de hoogte.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen:
Dit kunt u doen door te bellen naar 0572-391564 of ons te mail. U kunt dan reageren op deze mail of een mail sturen naar info@campingheino.nl

Alles wat je ziet op de website over de camping heino is ook werkelijk zo, vriendelijk, behulpzaam, beleefd , super schoon, leuk amimatie team, goed onderhouden - Teunissen van Manen - Gezin met oudere kinderen