Tips en Trucs bij het opzetten van de caravan en tent

Dan gaat de vakantie eindelijk beginnen! Met de caravan achter de auto richting de camping. Eenmaal aangekomen op de camping gaat u inchecken bij de receptie en kunt u doorrijden naar de plaats. Bij Camping Heino krijgt u een faciliteitensleutel om door de slagboom te kunnen de camping op. Ook krijgt u bij aankomst een tasje met informatie over de omgeving en een leuk boekje over de omgeving om te lezen. Dus als de mannen bezig zijn met het opzetten van de tent kunnen de vrouwen heerlijk lezen en genieten van de zon. Grapje natuurlijk, al zou dit ideaal zijn voor de vrouwen werkt dit zeker niet zo. Door samen te werken krijgt u het meeste voor elkaar en kunt u de tent en caravan het snelst en meest efficiënt opzetten.

1. Oefening baart kunst

Zoals u natuurlijk al vaak heeft gehoord: ‘Gewoon blijven oefenen, dan lukt het wel’. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het opzetten van de tent en caravan met voortent. Ervaren kampeerders kunnen dit beamen. Maar in het begin blijft het natuurlijk lastig. Daarom is het altijd goed om een weekend te gaan ‘proef-kamperen’ in Nederland. Bij Camping Heino kunt u van april tot eind september terecht om te komen kamperen en de caravan en tent uit te proberen. Tijdens een weekend proef-kamperen kunt u zonder stress alles opzetten en controleren of alles compleet is. Daarnaast bent u er dan op tijd bij mocht er iets kapot zijn of ontbreken. Als u een caravan koopt bij De Haan caravans, De Jong caravans of Knobben ontvangt u van ons in samenwerking met hen een bon om de caravan gratis een weekend op Camping Heino te proberen.

Camping Heino - meivakantie - kamperen

2. Leg het frame uit

Eerst moet het tenttapijt of het zeil vast op je juiste plek worden gelegd zodat de voortent schoon blijft en dat de ondergrond allemaal droog blijft. Vervolgens kunt u het frame uitleggen. Zorg ervoor dat u het frame uit legt zoals het tegen de caravan komt. Mocht u voor de eerste keer de tent opzetten omdat die nieuw is, neem dan gekleurde stickers mee zodat u alles van dezelfde soort/groep makkelijk bij elkaar kunt vinden. Daardoor bent u de volgende keer al een stuk sneller. Na het uitleggen van het frame is het nog belangrijk om de caravanrail te controleren op scherpe randen. Want de vervolgstap is het schuiven van het dak door de rail van de caravan. Dit is het makkelijkste om met 2 personen te doen. Als dit is gelukt kunt u het tentdak opbouwen met het frame dat u heeft uitgelegd. Span de middelste dakligger uit zodat u ruimte heeft om de andere framedelen te plaatsen. Vervolgens zet u de middenstaander op de juiste hoogte en zet u het frame op zodat de tent van de grond is.

Camping Heino - opzetten van de tent - blog

3. De laatste lootjes

Wanneer het dak en het frame staat is het tijd om de wanden te monteren. Zorg dat de ritsen goed tot beneden worden worden doorgetrokken om tocht te voorkomen. Vervolgens is het taak om de tent goed op te spannen. Span eerst de dakliggers maximaal uit en zorg dat de middenstaander op de juiste hoogte staat. Daarna moeten ook alle linker- en rechter hoekstaanders op de juiste hoogte worden gezet om de tent op spanning te brengen. Als de tent niet goed op spanning staat kan het zijn dat die gaat inzakken bij veel regen doordat het water niet van de tent af kan lopen. Tot slot moet u de tent afspannen. Begin hierbij altijd aan de kant van de caravan. Zet alles goed vast met tentharingen en plaats deze onder een schuine hoek in de grond. Verstandig is ook om een stormband te monteren.

Camping Heino - opzetten van de tent - stormbanden

 

4. Gezelligheid en versnaperingen

Dat opzetten van de tent en de caravan gaat je niet in de koude kleren zitten. Zorg er voor dat u voldoende te eten en te drinken bij u heeft om tussendoor even een pauze te nemen of als u klaar bent direct te gaan genieten. Vooral in de warme zomermaanden is dat toch altijd fijn. Een muziekje tijdens het opzetten doet het ook altijd goed. Hierdoor gaat de tijd toch wat sneller en kun je nog lekker meezingen met de hitjes op de radio. Wie weet klinkt het zo gezellig dat de buren zelfs even komen helpen. Daarna gezellig onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met de buren!

 

Bent u ook een kampeerliefhebber? Bij ons op Camping Heino bent u altijd welkom om een weekend te kamperen en het opzetten van de tent en caravan ter voorbereiding alvast een keer te doen. Natuurlijk ook voor een kampeervakantie in Overijssel kunt u altijd bij ons terecht!