Lange autorit met kinderen

Maak van de autorit een feestje

Met de kinderen op vakantie is een feestje voor iedereen. Alleen die autoreis daar kun je als een berg tegenop zien. Huilende en jengelende kinderen is wel het laatste wat je wilt op de achterbank. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips om de kinderen te vermaken in de auto. Gelukkig zijn de afstanden in Nederland te overzien. En zit je geen uren en dagen in de auto.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als moeder weet ik dat het belangrijk is om je er vooraf niet te druk over te maken. Dat voelen de kinderen gelijk. Maak van de reis er naar toe al een feestje. Ga goed voorbereid op pad. Vertel dat de autoreis lang gaat duren, dat je daar niets aan kunt veranderen. Maar dat jullie er een fijne autorit van maken met leuke verrassingen.

Dit hoeft niet groots en ingewikkeld te zijn. Je ziet tegenwoordig steeds meer mensen die een draagbare dvd-speler meenemen. De kinderen vermaken zich tijdens de autorit met een filmpje. Alleen wil niet iedere ouder dit en houdt niet ieder kind van filmpjes kijken. Daarom onderstaande tips om de autorit naar de camping zo leuk mogelijk te maken.

 

5 tips voor een lange autorit met kinderen

Tip 1:  autobingo – met een autobingo op de achterbank is het feest. Download onze eigen camping Heino autobingo. Tip: lamineer de autobingo en gebruik whiteboard stiften om de plaatjes af te strepen. Voor de terugreis maak je ze schoon met een nat doekje. Dubbel zoveel pret voor jou en de kinderen.

Tip 2: spelletjes als: ik zie ik zie wat jij niet, tel het aantal rode, gele of groene auto’s, ik ga op vakantie en ik neem mee …..

Tip 3: download luisterboeken en laat de kinderen naar hun favoriete verhalen luisteren.

Tip 4: neem een schrijfblok en pen mee om bijvoorbeeld Pictionary en/ of Galgje te spelen. Of een klein whiteboard waar ze steeds weer nieuwe tekeningen op kunnen maken. De kinderen vermaken zich met het spelletje boter kaas en eieren. Je veegt het uit en begint opnieuw.

Tip 5: maak vooraf zakjes klaar met nieuwe activiteiten. Bijvoorbeeld legoblokjes en een plaat waarop ze kunnen bouwen. Autootjes of een creatief knutselwerkje zoals rijgen. Google eens op busy bags en je vindt heel veel creatieve ideeën.

 

De vakantiepret kan beginnen

Als je de kinderen iedere keer iets nieuws aanbiedt, dan vliegt de tijd voorbij. Om de tijd door te komen kun je ook (gezonde) hapjes inpakken. Een grote doos met speelgoed op de achterbank zetten is ook een optie. Of pak een paar cadeautjes in en laat ze onderweg wat uitpakken. Hebben ze gelijk iets om mee te spelen op de achterbank. Een ander idee is een  grote tas met daarin afgewisseld: spelletjes, wat lekkers en cadeautjes.

Voor je het weet ben je op de camping en kan de pret echt beginnen.

Nog geen vakantie geboekt? We hebben nog diverse mogelijkheden in de zomermaanden. Op bijna ieder veldje is een speeltoestel aanwezig, er is een grote overdekte speeltuin, een air trampoline en een binnenzwembad met een glijbaan van maar liefst 26 meter. Dat is de autorit meer dan waard. We helpen je graag met het vinden van een mooi plekje op de camping.

Benieuwd naar onze arrangementen?

Ja, ik wil de arrangementen bekijken

Sallandse groet, Margreet

Laatste actuele informatie

Op dit moment zijn wij onze website aan het voorzien van de laatste informatie. Voor de actuele informatie willen wij u graag verwijzen naar onze pagina binnen Capfun.

Capfun Camping Heino

This will close in 0 seconds